SKVR_Dans_Oscarromero_GabyJongenelenFotografie-8

De danslessen sluiten aan bij de belevingswereld, mogelijkheden en behoeften van de leerlingen. Er wordt gewerkt in de groep maar er is ook aandacht voor de verschillen tussen kinderen. Binnen de dansles hebben de kinderen een eigen inbreng. De dansdocent ziet in ieder kind een danser met een eigen unieke bewegingstaal. Een taal om te communiceren met anderen. Vandaar dat samenwerken binnen de dansles voor de kinderen zo vanzelfsprekend is.

SKVR_Dans_Oscarromero_GabyJongenelenFotografie-20

Trainen van vaardigheden
De danslessen kennen de volgende structuur: opwarming, kernopdracht, afsluiting. Bij dansen hoort ook discipline. De kinderen leren welke werkhouding bij de dansles hoort. Bij dans is je lichaam je instrument. Kinderen verkennen hun fysieke mogelijkheden in dans en trainen hun dansvaardigheden. Ze werken aan een eigen dansvocabulaire, verbeteren hun motoriek, conditie, muzikaliteit en sociale vaardigheden.

SKVR_Dans_Oscarromero_GabyJongenelenFotografie-31

Dans is een kunstvak waarin de dansbeleving en het genieten van dans een belangrijke onderdeel uitmaken van de les.

SKVR_Dans_Oscarromero_GabyJongenelenFotografie-4